terug naar overzicht

Nienke . Zen.nl

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Soest leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Soest. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte. Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Je maakt kennis met wat moderne wetenschap en psychologie zeggen over de positieve effecten van zenmeditatie (zie afbeelding links)

 

De eerstvolgende proeflessen zijn op:

Maandag 22 augustus (20.00 uur)

Dinsdag 23 augustus (20.00 uur)

Maandag 29 augustus (20.00 uur)

Dinsdag 30 augustus (20.00 uur)

Maandag 5 september (20.00 uur)

 

Je kan je aanmelden via de website: https://www.zen.nl/soest/gratis-proefles-zenmeditatie/

De meditatielessen vinden plaats op de ‘rooftop’ van ’t LOU-vre Soest, een stoere, lichte etage met een warme inrichting voor de lessen, te bereiken via twee trappen. Er is geen lift aanwezig.

 

De introductiecursus in Soest

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Soest. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar. De eerstvolgende introductiecursus bevat 16 lessen en start dinsdag 6 september (20.00 uur – 21.45 uur).

 

Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Soest ook gevorderentraining. We zullen in de lessen dieper ingaan op de verschillende zenthema’s. Meditatiebeoefening zal centraal staan. De gevorderdentraining start maandag 12 september.

 

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

 

Contactgegevens

Nienke Kruithof

0629570041

terug naar overzicht