terug naar overzicht

Peter Luitze . PAL-Art

Luitze is gespecialiseerd in het maken van aquarellen, onder meer van muzikantenin actie. De combinatie van muziek en schilderkunst in aquarel is bijzonder, omdat het overbrengen van de emoties, die muziek teweeg kan brengen, een zeer gevoelige kwast vergt. Maar ook landschappen met of zonder klassieke auto’s zijn favoriete onderwerpen. Voor Peter komt het schilderen rechtstreeks uit het hart en in het resultaat moet de kijker de emoties van de muziek als het ware kunnen voelen.

Van acryl en olieverf naar aquarel

Peter werkte lang geleden met acryl en olieverf. Het aquarelleren is een ontwikkeling van de laatste twee jaar. Wat die techniek zo bijzonder maakt, is dat er met transparante verf wordt gewerkt die laag over laag wordt toegepast om de juiste kleurencombinaties te krijgen. Hijheeft daarvoor een speciale methode ontwikkeld door veel te oefenen en te proberen. Kenmerkend is ook de veelzijdigheid in onderwerpen die Peter schildert. Bijvoorbeeld het schilderen van sierglas is een kunst op zich.

Kunst om te delen

Vanuit de kunst zet Peter zich in voor allerlei samenwerkingsinitiatieven. Zoals onlangs samen met de Bachschool, waarbij muziekuitvoeringen van de leerlingen gecombineerd werden met een expositie van zijn muzikanten op doek. Tijdens corona-tijd nam Peter deel aan een kunst-weggeef-actie om mensen werkzaam in de zorg te fêteren met een schilderij.Een expositie in Artishock werd recent gecombineerd met jazz-optredens. Momenteel is er een expositie van zijn werk te bewonderen in het Resident Souvereine in Soest. Ook doet de kunstenaar mee aan een initiatief om mensen die alzheimer hebben te leren schilderen, want dit activeert verschillende hersendelen. Er kwamen verrassende resultaten uit voort. Een goed voorbeeld van een initiatief samen met meer kunstenaars van ’t Lou-vre is kunst voor Oekraïense vluchtelingen, om  de sfeer in het opvanghuis te verbeteren.

Verder exposeert Peter al geruime tijd tijdens kunstroutes en open dagen in Baarn en Breda.

’t LOU-vre

Peter heeft een atelier in ’t Louvre in de van Weedestraat 97, waar hij binnen dit nieuwe collectief schildert. Schilderen in opdracht is mogelijk en kan variëren van huisdier,familielid, tot plaatsen of plekken op de wereld die verbonden zijn met bijvoorbeeld herinneringen.

Mocht u meer willen weten of in contact willen komen:

https://www.instagram.com/peterluitze/

www.lou-vre.nl

Peter Luitze – PAL-Art

Heideweg 31

3768 BA Soest

pyriad@xs4all.nl

Tel: 06-54680895

Bekijk website

terug naar overzicht